.

A & A poroka

   0 Komentarji
A & A poroka

POROČNI BLOG

A & A POROKA
 

V raztresenem letu 2020 smo imeli možnost čudovitemu mlademu paru, z našim 30 – letnim znanjem in izkušnjami na področju poročne floristike, na njun čarobni dan dodati še tisto piko na i dogodku, ki ga bosta pomnila celo življenje.

S strani mladoporočencev smo dobili dovoljenje, da celoten postopek dogovarjanja in izbire izdelkov predstavimo v zapisu, ter na ta način marsikateremu ženinu in, predvsem, nevesti, odgovorimo na najbolj pogosta vprašanja, ki se pojavijo, ko začneta razmišljati o poročni dekoraciji.

IDEJA

Mladi par je na ''prvi bojni posvet'' prišel s precej določeno in definirano idejo, s kakšnim cvetjem in dodatki želita kombinirati poročne dekoracije. Možnosti je praktično neskončno, vrsta cvetja ter zelenja in barvni odtenki pa se po navadi sovpadajo s poročno tematiko, lahko z ambientom prostora, kjer bo obred potekal, lahko z odtenki nevestine obleke, ...

Kot rečeno, odločila sta se za kombinacijo belih vrtnic in evkaliptusa, z dodatkom ''nekaj belega''?! Iz fotografij, ki sta jih prinesla s seboj, so izkušena očesa naših cvetličark hitro ugotovila, da gre za belo veronica spicata, ki kombinaciji belih vrtnic in evkaliptusa doda kanček igrivosti in vse skupaj poveže v čudovito celoto.

 

 POROČNI ŠOPEKNa podlagi določene ideje ni bilo večjih težav s sestavo poročnega šopka. Dogovoriti smo se morali zgolj glede števila vrtnic v šopku. Strinjali smo se, da je najbolj primerna pravljična številka 7, saj poročni šopek ne sme zasenčiti lepoto neveste in njene obleke, temveč vse skupaj povezati v čudovito celoto. 

 

DEKORACIJA POROČNEGA OBREDA


Mladoporočenca sta s seboj prinesla tudi fotografije lokacije in postavitve, kjer se bo poročni obred dogajal. Skupaj smo tako prišli do dogovora, na kakšen način bomo okrasili lokacijo, seveda vse v kombinacijah dogovorjenega cvetja. Tako smo pripravili čudovit namizni aranžma, kamnite stebre, v katere je bil vprejen pogled svatov smo poživili z dvema šopkoma v vazicah, okrašeni pa so bili tudi stoli, kjer sta sedela mladoporočenca skupaj s pričama.

 

NAMIZNA DEKORACIJA

Glede na to, da so bile mize, kjer so sedeli svatje, postavljene skupaj, v ravni vrsti, smo za dekoracijo spletli 10 metrov dolgo girlando iz evakliptusa, katero smo na vsake toliko centimetrov poživili še s cvetom vrtnice. Girlanda se je čudovito zlila z ambientom okolice, še vedno pa pustila dovolj prostora, da so svatje nemoteno obedovali.


  

  

DEKORACIJA TORTE

Za dekoracijo torte smo pripravili nekaj cvetov belih vrtnic, skupaj z vejicami evkaliptusa. Dekoracija je težko bolj preprosta, a hkrati tudi težko bolj čudovita!

 

Ženin in nevesta pa sta nam povedala:

''Cvetje na najini poroki je bilo čudovito in poročni šopek ne bi mogel biti lepši. Namizna dekoracija pa je v kombinaciji s svečkami in lučkami pričarala romantično in prijetno vzdušje. Hvala Ivanki, Anici in Petru, da so nam s cvetjem polepšala najin dan.''


ŽELITE IMETI PODOBNO POROČNO PRAVLJICO TUDI VI?

Pišite nam, pokličite nas, in se dogovorimo za sestanek, kjer boste povedali svoje želje in pričakovanja. Obseg se lahko prilagodi finančnim zmožnostim in na ta način poskrbimo, da vsaka nevesta ob naših rožicah postane zadovoljna žena. :)

Pišite nam na info@cvetlicarnica.si ali pokličite na 064/290-211.

foto: Nina Premk - wedding&lifestyle, @npfotografija

Komentarji

Prijavite se če želite komentirati